The Wolf of Wall Street betekenis & definitie

The Wolf of Wall Street is een film uit 2013, geregisseerd door Martin Scorsese en gebaseerd op het levensverhaal van beursmakelaar Jordan Belfort. Hoofdrolspeler is Leonardo DiCaprio. Andere rollen zijn weggelegd voor onder andere Jonah Hill, Margot Robbie en Matthew McCConaughey.

The Wolf of Wall Street is een waargebeurd verhaal over beursmakelaar Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), die, nadat zijn werkgever failliet gaat en hij nog een tijdje bij een schimmig investeerderskantoor werkt, besluit om zijn eigen handel in aandelen op te zetten. Zijn nieuwe firma, Stratton Oakmont, groeit binnen de kortste keren uit tot een miljoenenbedrijf. Samen met zijn goede vriend en collega Donnie Azoff (Jonah Hill) geniet Belfort van alle rijkdom, vrouwen, feesten en drugs die daarbij komen kijken. Omdat Belfort nogal schimmig en op een leugenachtige manier te werk gaat, verschijnt er na een interview een negatief artikel in het magazine Forbes. In dit artikel krijgt hij de bijnaam ''The Wolf of Wall Street''. Dit doet zijn bedrijf overigens alleen maar goed.

Belfort heeft een extravagante levensstijl en trakteert zijn medewerkers op strippers, geld en veel feestjes. Hij verlaat zijn vrouw en trouwt vervolgens met Naomi Lapaglia (Margot Robbie). Zijn leefstijl valt echter ook de FBI op en zij beginnen een onderzoek. Verblind door eigen succes gaat Belfort gewoon door met zijn praktijken. Uiteindelijk valt de FBI het bedrijf binnen, arresteert Belfort en krijgt hij een gevangenisstraf van 3 jaar omdat hij meewerkt. Stratton Oakmont valt om, zijn vrouw verlaat hem en Belfort eindigt als motivatiespreker.

De première van de film vond plaats op 17 december in de Verenigde Staten. In Nederland verscheen de film op 9 januari 2014. Leonardo DiCaprio ontving in 2014 een Golden Globe voor zijn rol van Jordan Belfort.

Gepubliceerd op 12-01-2016