The Jane betekenis & definitie

The Jane is een restaurant in het Belgische Antwerpen. Het is gevestigd in een kapel van een voormalig militair ziekenhuis en is eigendom van Sergio Herman, oud chef-kok van sterrenrestaurant Oud-Sluis, en zijn compagnon Nick Bril.

The Jane is geopend in maart 2014 en is een project van Sergio Herman, voormalig chef-kok van Oud-Sluis, en zijn rechterhand bij Oud-Sluis, Nick Bril. Het is een gastronomisch restaurant met ongeveer 60 couverts op de begane grond, allen met zicht op de open keuken. Hier kies je uit drie, vijf of zeven voorgerechten gevolgd door het hoofdgerecht en dessert. De keuken van The Jane is gevestigd op de plaats van het altaar.

Op de eerste etage van The Jane, daar waar vroeger het orgel stond, is de Upper Room Bar gevestigd. Deze foodbar biedt plaats aan 35 gasten. Er wordt gewerkt met een ander concept dan in het restaurant: hier kun je terecht voor bargerechtjes waarbij de nadruk ligt op comfort food, vergezeld door cocktails, wijnen per glas en exclusieve bieren.

The Jane is vormgegeven in samenwerking met Piet Boon, een Nederlandse meubel- en interieurontwerper.