Sergio Herman betekenis & definitie

Sergio Herman is een Nederlandse chef-kok en uitgever. Sergio Herman is het meest bekend van zijn oude restaurant Oud-Sluis, dat bekroond werd met 3 Michelinsterren. Op dit moment is hij eigenaar van restaurant The Jane in Antwerpen en Pure C in Cadzand.

Sergio Herman werd op 5 mei 1970 geboren in Oostburg. Zijn koksopleidingen volgde hij in België, waar hij ook nog steeds woont. Herman is getrouwd met oud-televisiepresentatrice Ellemieke Vermolen.

Chef-kok Sergio Herman is het meest bekend door zijn restaurant Oud-Sluis in het Zeeuwse Sluis. Dit restaurant kreeg in 1995 zijn eerste Michelinster, in 1999 zijn tweede en in 2005 volgde zelfs de derde ster. Herman werd door restaurantgids Gault Millau in 2004 en 2009 uitgeroepen tot ''Chef van het Jaar'' en in 2013 ontving hij de ''Grand Prestige Award''. In 2010 kreeg Oud-Sluis in dezelfde gids (als eerste restaurant in de Benelux en Sergio Herman als tweede chef-kok ter wereld) de ultieme beoordeling van 20/20, een unicum in de restaurantwereld.

In 2013 sloot hij de deuren van zijn succesvolle restaurant Oud-Sluis in het Zeeuwse Sluis. Na 25 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging, die hij vond in restaurant The Jane in Antwerpen. Naast The Jane bezit Sergio Herman ook nog Pure C, een restaurant met 1 Michelinster in Cadzand.

Naast koken brengt Sergio Herman ook boeken uit. Samen met culinair fotograaf en goede vriend Tony Le Duc brengt hij onder de naam ''Minestrone Cookbooks'' verschillende kookboeken uit, waaronder de boeken Sergiology en Desire.

In maart 2015 ging de documentaire ''Fucking perfect'' in première. In deze docu wordt Sergio Herman gevolgd tijdens de laatste periode van Oud-Sluis en het opstarten van zijn nieuwe restaurant The Jane.