Pure C betekenis & definitie

Pure C is een restaurant in Cadzand, bekroont met 1 Michelin ster. Het restaurant is eigendom van Sergio Herman, chef-kok van restaurant The Jane (Antwerpen) en het inmiddels gesloten 3-sterren restaurant Oud Sluis (Sluis). Het restaurant staat onder leiding van chef-kok Syrco Bakker en is gevestigd in Het Strandhotel.

Resto Bar Pure C is in 2010 geopend in het Zeeuwse Cadzand. Het restaurant scoorde 16 van de 20 punten bij de Gault Millau 2011 en bereikte als hoogste binnenkomer de 55e plaats in de top 100 van magazine Lekker. Anderhalf jaar na de opening volgde de eerste Michelinster.

In 2013 heeft Pure C een 23e notering in het magazine Lekker gekregen en in 2014 is Pure C binnen gekomen in de top 10 van ditzelfde magazine. Bovendien is het in 2013 gestegen van de 16 naar de 17 van de 20 punten bij de Gault Millau.

Sergio Herman heeft het concept van Pure C bedacht als spiegel op zichzelf: een plek waar hij zelf zou willen eten en drinken. Chef-kok bij Pure C is Syrco Bakker, die eerder al onder de hoede van Sergio Herman bij Ouds-Sluis stond.

Op 30 augustus 2012 heeft Syrco Bakker, samen met Sergio Herman, het eerste kookboek van sterrenrestaurant Pure C gepresenteerd. Hierin staan de 50 favoriete recepten van beiden chef-koks.