Twan Akkers

MSc Human Resources. HR system consultant @ Sympa.

Gepubliceerd op 09-09-2016

2016-09-09

Narcos

betekenis & definitie

Narcos is de naam van de Amerikaanse televisieserie die te zien is op Netflix. Het is meervoud van narco, wat weer een afkorting voor narcotraficante is en drugshandelaar betekent. In het Amerikaans staat de afkorting ‘narco’ of ‘narc’ dan weer voor (een agent van de) drugsbrigade van de politie.

De serie gaat over het leven van Pablo Escobar, drugsbaron in Colombia, en de jacht op hem door de Amerikaanse en Colombiaanse overheid.

Narcos is ontstaan uit een samenwerking van Netflix en Telemundo, een Spaanstalig Amerikaans televisienetwerk dat eigendom is van NBC Universal. De serie werd in de tweede helft van 2014 opgenomen in Colombia, hoofdzakelijk in de stad Medellín. De serie ging op 28 augustus 2015 in première en het eerste seizoen telt 10 afleveringen. Het tweede seizoen werd in september 2015 al aangekondigd, een week na de première, en verscheen op 2 september 2016.

In deze populaire en op waarheid gebaseerde serie volgt men het Medellínkartel van Pablo Escobar. De drugs, de vrouwen, de corruptie binnen de Colombiaanse overheid, het geweld en de Amerikaanse DEA spelen een grote rol. Het verhaal wordt vaak verteld uit naam van DEA-agent Steve Murphy. De serie volgt zowel het reilen en zeilen van Pablo Escobar en zijn compagnons als de jacht op hem door DEA-agenten Murphy en Peña.

In de serie wordt zowel Spaans als Engels gesproken. De hoofdrol van Pablo Escobar wordt vertolkt door Wagner Moura. De DEA-agenten worden gespeeld door Boyd Holbrook (Steve Murphy) en Pedro Pascal (Javier Peña). Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Juan Riedinger (Carlos Lehder), Luis Guzmán (José Gonzalo Rodrígues Gacha) en Raúl Méndez (César Gaviria).

Schrijver van de serie is Chris Brancato en wordt geregisseerd door de Braziliaanse José Padilha. De productie is in handen van Gaumont International Television.