Milow betekenis & definitie

Milow, op 14 juli 1981 geboren als Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck, is een Belgische zanger. Hij brak internationaal door met het nummer Ayo Technology, als cover van het nummer van rapper 50 Cent. Daarnaast scoorde hij hits met You Don't Know en You And Me (In My Pocket).

Milow bracht zijn eerste cd, genaamd The Bigger Picture, uit in 2006. In datzelfde jaar kwam het nummer One Of It binnen in De Afrekening, een radioprogramma in België dat door middel van stemmen een top 30 van de populairste hits samenstelt. In 2007 behaalde Milows hit You Don't Know de eerste plaats en hield dit 3 weken vol.

Op 1 februari 2008 verscheen zijn tweede album, Coming Of Age. In België kende men Milow op dat moment al heel erg goed. Zijn echte internationale kwam met de akoestische cover van Ayo Technology, een nummer van rapper 50 Cent. De plaat behaalde naast België goud in onder andere Denemarken, Zweden en Zwitserland. Wereldwijd werden er een half miljoen platen van verkocht. Het volgende album Milow verkreeg de status van goud opnieuw in Zwitserland en ook in Duitsland.

In april 2011 verscheen zijn album North And South. In 2014 verschien Silver Linings. In september 2010 trad Milow op in de Verenigde Staten en Canada, wat altijd zijn grote droom was. Op 2 oktober 2012 speelde hij voor het eerst in Azië (Peking).

Gepubliceerd op 14-01-2016