Mickey Munday betekenis & definitie

Mickey Munday, geboren op 29 juni 1945, is een voormalig Amerikaans drugshandelaar en oud-partner van het Medellínkartel. Hij was met name actief tijdens de hoogtijdagen van de cocaïnehandel in Miami (1975-1985) en was een van de cocaine cowboys uit de gelijknamige documentaire.

Mickey Munday, , is geboren en getogen in Miami. Zijn vader speelde vier jaar lang in de NFL en was professioneel footballspeler. Nadat hij de zaak van zijn vader had overgenomen en na zeven jaar deze ook weer moest sluiten, had hij verschillende handeltjes. Toen een goede vriend van hem overleed, moest Munday de handel van deze vriend snel in veiligheid brengen. Munday dacht dat het om een kleine hoeveelheid marihuana ging, maar uiteindelijk bleek dit bijna duizend kilo te zijn. Hij verkocht het en verdiende hier 165 duizend dollar mee. Munday had het grote geld nu geroken en kocht een klein vliegtuigje. Hiermee vloog hij heen en weer naar Zuid-Amerika om marihuana te importeren. In 1980 ontmoette hij Max Mermelstein van het Medellínkartel en begon vanaf toen voor het Medellínkartel te werken. Hij importeerde cocaïne vanuit Colombia en had verschillende trucs om uit handen van justitie en de douane te blijven.

Nadat Max Mermelstein in 1986 getuigd had in ruil voor strafvermindering, werd ook de jacht op Munday geopend. Toen de politie opdook bij een landing op een klein vliegveld na een reisje naar Colombia, schoot Munday met een machinegeweer op een aantal benzinevaten en wist toch te ontsnappen. Hij vluchtte richting de moerassen van Florida en wist vervolgens tot 1990 uit handen van de politie te blijven. In 1990 werd hij in Virginia gearresteerd. Hij kreeg 10 jaar cel en kwam daarna vrij.

Tegenwoordig acteert hij en schrijft/vertelt hij verhalen over zijn tijd als cocaine cowboy.

Ensiegebruikers willen de geschiedenisprijs winnen! Stem ook mee in slechts 3 seconden.Stem nu op Ensie | Encyclopedie sinds 1946