Wat is de betekenis van Marineren?

2024-03-29
Ensie Encyclopedie

Redactie Ensie (2022)

Marineren

Marineren is een kooktechniek waarbij een vloeistof wordt gebruikt voor het toevoegen van smaak en het malser maken van vlees, vis en groenten. Voor het marineren van een product dien je het product vaak een aantal uren in een marinade te laten staan. Marineren wordt vaak gedaan met toevoeging van zure vloeistoffen. Het voordeel hiervan is dat de m...

2024-03-29
Nederlandstalige WikiWoordenboek

Wiktionary (2019)

marineren

marineren - Werkwoord 1. (ov) (kookkunst) in een marinade van azijn of wijn en kruiden leggen van sommige vlees en vissoorten alvorens verder te bewerken Woordherkomst afgeleid van het Franse mariner (met het achtervoegsel -eren) Verwante begrippen aanmaken (sla, saus), inleggen, inmaken, marien

2024-03-29
Jargon & Slang van Matrozen en mariniers

Marc De Coster (2017)

Marineren

Marineren - het dopen van een nieuweling. Lett. een tijdje in zout water leggen.

Wil je toegang tot alle 15 resultaten?

Ja, ik word vriend van Ensie!
2024-03-29
Joke Reijnders

Schrijfster van o.a "Koken voor Dummies".

Marineren

Techniek waarbij je voedsel in een aromatische vloeistof laat staan, om zo de smaak en de malsheid te verbeteren. Vlees, vis, gevogelte, wild, tofu, groenten en fruit kun je marineren. Daarbij leg je het voedsel in een aromatische vloeistof (de marinade). De samenstelling van de marinade hangt af van het soort voedsel waarvoor de marinade bedoeld i...