Jordan Belfort betekenis & definitie

Jordan Belfort, geboren op 9 juli 1962 te New York, is een voormalig beursmakelaar op Wall Street. Tegenwoordig schrijft hij boeken en is hij motivatiespreker. Hij is bekend van het boek en de film Wolf of Wall Street, waarin hij zijn eigen levensverhaal vertelt.

Belfort is afkomstig uit een Joods gezin, dat woonachtig was in de wijk The Bronx. Al op vroege leeftijd werd de verkoper in hem zichtbaar. Zo verdiende hij onder andere bijna 20.000 dollar aan het verkopen van ijsjes op het strand. Later begon hij met studeren aan de University of Maryland School of Dentistry om tandarts te worden. Uiteindelijk stopte hij hiermee om deur-aan-deur verkoper te worden, van onder andere vlees en vis. Hoewel dit in het begin goed liep, was hij uiteindelijk op zijn 25e failliet. Dankzij vrienden ging hij aan de slag als effectenmakelaar bij het bedrijf L.F. Rotschild.

Toen L.F. Rotschild failliet ging, startte hij na een tijdje zijn eigen bedrijf Stratton Oakmont, dat telefonisch handelde in aandelen. Hierdoor werd Belfort schatrijk. Een extravagante levensstijl met drugs, vrouwen, geld en feestjes volgde. Lange tijd was Belfort verslaafd aan drank, cocaïne en andere drugs en medicijnen. In 1998 werd Jordan Belfort opgepakt op verdenking van fraude en witwassen. Hij verleende medewerking aan de FBI en zat hierdoor uiteindelijk maar 22 maanden in de cel. Na deze periode schreef hij zijn boek ''The Wolf of Wall Street'', waarin hij zijn levensverhaal besloot op te schrijven.

Ook werd Belfort uiteindelijk veroordeeld tot het terugbetalen van 110 miljoen dollar. Een afspraak met de Amerikaanse overheid om het geld terug te betalen houdt in dat hij zijn leven lang 10.000 euro per maand betaalt. Daarnaast draagt hij de inkomsten uit zijn huidige werk, motivatiespreker, af.

Gepubliceerd op 25-01-2018