Jan Massinkhal betekenis & definitie

De Jan Massinkhal is een gemeentelijke sporthal in Nijmegen. De hal wordt gebruikt voor zowel topsport, breedtesport, evenementen, congressen, concerten en beurzen. De hal werd geopend als Centrale hal (1979), werd later Gofferthal (1980) en uiteindelijk in 1989 vernoemd naar oud-wethouder Jan Massink (1923 - 1988).

De Jan Massinkhal biedt ruimte aan maximaal 4.300 bezoekers en is daarmee een van de grootste hallen in de regio Nijmegen. De oppervlakte van de vloer bedraagt 50 x 44 meter, hierop zijn 18 badmintonvelden, 4 tennisbanen, 6 volleybalvelden, 2 voetbal/hockey en korfbalvelden en 4 basketbalvelden mogelijk. In de hal vinden trainingen, wedstrijden en toernooien van amateurclubs plaats, maar ook topsportevenementen zoals het NK Judo, het WK-kwalificatietoernooi Floorball en de Nederlandse jeugdkampioenschappen tafeltennis.

Naast de sportactiviteiten wordt de Jan Massinkhal ook gebruikt voor andere evenementen zoals bijvoorbeeld een snuffelmarkt, reptielenbeurs, biobeurs, paranormaal- en sieradenbeurs, examens, gala's en feesten.

De Jan Massinkhal is gelegen aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen, vlakbij het Goffertpark en het sinds 2014 geopende station Nijmegen-Goffert. In 2015 werd de Jan Massinkhal rigoreus verbouwd.