Hugo Martinez betekenis & definitie

Kolonel Hugo Martinez (bijnaam ''de Dunne'', dankzij zijn lange en dunne postuur) was de oorspronkelijke commandant van Search Bloc, de eenheid die uiteindelijk drugsbaas Pablo Escobar om het leven bracht. In de serie Narcos wordt hij grotendeels vertolkt door de fictieve Horacio Carillo, totdat hij onder zijn eigen naam verschijnt.

Hugo Martinez kreeg als kolonel van de nationale politie opdracht om Search Bloc te leiden. Het jagen op Pablo Escobar werd in Colombia gezien als de gevaarlijkste job van het land. Zo kreeg Martinez nog voordat hij goed en wel zijn functie had betreden, al te maken met het bekende ''plata o plomo'' (geld of lood): een gepensioneerde politieofficier bood hem in naam van Escobar zes miljoen dollar indien hij iedere geplande actie van te voren bekend zou maken bij de mensen van het Meddelínkartel. Martinez weigerde.

Later zou een door het kartel omgekochte kok zijn eten proberen te vergiftigen en deed een politieagent hem opnieuw een voorstel namens Escobar, dit maal met een pistool al gereed. De politieagent bedacht zich echter op het laatste moment en liet Martinez in leven. Ook bedreigde Escobar hem persoonlijk, toen hij ontdekte dat hij afgeluisterd werd door de mannen van Martinez.

Op 2 december 1993 schoten leden van Martinez' team drugsbaas Pablo Escobar dood. Sinds die tijd

In de serie Narcos wordt Hugo Martinez voor het grootste deel vertolkt door de fictieve kolonel Horacio Carillo. Pas in het tweede seizoen verschijnt de echte Hugo Martinez op het toneel.

Gepubliceerd op 08-09-2016