Het Pim Mulier Instituut wat is de betekenis & definitie

Het Pim Mulier Instituut is een organisatie die zich bezighoudt met de gezondheid en vitaliteit van werknemers binnen een organisatie. Het instituut is vernoemd naar Pim Mulier, een van de grondleggers van de moderne sport in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich op topsportcentrum Papendal te Arnhem.

Het Pim Mulier Instituut werd opgericht op 11 november 1985. Sinds 1997 is het onderdeel van Achmea en op dit moment is het zelfs voor 100% een dochteronderneming van Zilveren Kruis, de zorgdivisie van Achmea.

Het doel van het instituut is om gezond gedrag van mensen en organisaties te bevorderen. Dit doen zij door te adviseren, kennis over te brengen, te innoveren en te inspireren. De begeleiding van organisaties naar een gezonder werkklimaat en het dynamisch actief werken is daarbij een hooftaak. Veel aandacht is er ook voor de persoonlijke vitaliteit van medewerkers. Gezond gedrag wordt daarbij gezien als een vaardigheid en iets dat iemand kan leren.

Het Pim Mulier instituut is in staat om met werknemers van iedere leeftijd te werken en werkt zowel op individueel, team- en organisatieniveau. Het healty active ageing programma is beschikbaar voor iedereen die wil investeren in het gezond en actief ouder worden. Daarnaast werkt het instituut zowel in ''de winkel'', waar bestaande processen en werkplaatsen verbeterd worden. In ''de werkplaats'' wordt er gewerkt aan vernieuwing en innovatie van producten en diensten om te werken aan een gezondere en vitale werkplek.