CENTAC betekenis & definitie

CENTAC staat voor Central Tactical Unit. Deze dienst is opgezet door de DEA (Drug Enforcement Adminstration) in 1974, met als doel om hooggeplaatste drugshandelaren aan te pakken. CENTAC bestond uit zowel DEA-agenten als uit lokale agenten, rechercheurs, douanebeambten en mensen van de belastingdienst. Op deze manier hadden ze meer budget.

CENTAC wordt weleens vergelijken met de Untouchables, van de gelijknamige film. Het hoogste doel van CENTAC was namelijk ook om deze belangrijke drugsdealers op welke mogelijke manier te pakken en de drugsgerelateerde moorden op te lossen. Het was een van de eerste task forces. Ze werden zwaar bewapend om tegen de drugsmaffia op te kunnen boksen.

CENTAC was opgericht om de chaos van de Cocaine War in Miami op te lossen. Ze stelden een lijst van zo’n 20 personen op die ze verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel en drugsgerelateerde moorden. Ze richtten zich specifiek op deze mensen en kwamen zo stukje voor stukje verder in hun jacht op de top van de drugshandel. Uiteindelijk werd de drugshandel grotendeels platgelegd door de CENTAC. Kopstukken werden opgepakt, drugsbazen werden veroordeeld of vluchtten terug naar Colombia.

Gepubliceerd op 05-01-2017