Tijs de Groot

Student aan de/het Radboud Universiteit Nijmegen

Gepubliceerd op 08-12-2015

2015-12-08

Beste Koop

betekenis & definitie

De beste koop betreft een product dat de beste prijs/kwaliteit verhouding aanbiedt. Producten worden eerst op kwaliteit gerangschikt, daarna op de prijs/kwaliteit verhouding.

Van een groep producten (bijvoorbeeld soepen, chipssoorten etc.) is er een beste koop. Dit product heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Er ontstaat vaak verwarring bij het noemen van beste koop. Consumenten refereren beste koop snel aan beste kwaliteit. Dit is onjuist, de beste koop is namelijk een verhouding tussen de kwaliteit én de prijs van een product. De beste koop is dus helemaal niet het product met de hoogste kwaliteit, het label zegt slechts dat het product het best verkocht wordt.

Het kan niet zo zijn dat de kwaliteit van een product, dat in de 'beste koop categorie' valt, slecht is. Er worden namelijk eisen aan gesteld. Zo moet een product voldoen aan minimale kwaliteitseisen, het moet minstens 60 van de 100 punten scoren op kwaliteit. Presteert het product onder de maat, dan kan het nooit een 'beste koop' worden.