SV Babylon

Studievereniging van CIW @ Radboud Uni

Gepubliceerd op 29-05-2015

2015-05-29

Babylon

betekenis & definitie

De naam “Babylon” vindt haar oorsprong in de Bijbel. Volgens Genesis 11:1-9 wilden de nakomelingen van Noach een stad bouwen met een toren die tot aan de hemel zou reiken. Ze gaven deze stad de naam Babylon, maar de stad werd ook wel Babel genoemd.

God beschouwde het streven naar een toren tot aan de hemel als heidense overmoed en strafte de nakomelingen met spraakverwarring. Deze spraakverwarring werd vanuit Babylon over de hele wereld verspreid.

De stad Babylon bestaat momenteel nog steeds en ligt aan een belangrijke zijarm van de Eufraat, circa 90 kilometer ten zuiden van Bagdad. In het tweede millennium voor Christus was Babylon het politieke, culturele en religieuze centrum van zuid-Mesopotamië, dat ook wel Babylonië wordt genoemd.

Mesopotamië – het land tussen de Eufraat en de Tigris – had de vorm van een halve maan. Deze halve maan komt tot uiting in het logo van SV Babylon. De grotere “Y” geeft een (communicatie)balans weer; SV Babylon is een evenwichtige organisatie. De balk onder het logo wijst op een stevige basis. De frisse kleuren in het logo geven SV Babylon een verfrissend karakter. Bovendien staat de kleur blauw voor kwaliteit. Vernieuwing en kwaliteit staan bij SV Babylon hoog in het vaandel.