Stephan Bosman

Founder Need State One

Gepubliceerd op 30-11-2016

2016-11-30

High Performance teams

betekenis & definitie

High Performance Teams is een team van A-spelers in je organisatie. Ze zijn extreem productief en delen de meest gelijke waarden van de organisatie.

Een high-performance team kan worden gedefinieerd als een groep van mensen met specifieke rollen en complementaire talent en vaardigheden, uitgelijnd met en verbonden tot een gemeenschappelijk doel, die consistent hoog niveau van samenwerking en innovatie tonen, en hebben superieure resultaten. Een high-performance team wordt beschouwd als een hecht team, gericht op hun doel en hebben ondersteunende processen die elk teamlid in staat zal stellen om eventuele obstakels te overwinnen in het bereiken van doelen van het team.

In een high-performance team, zijn de mensen zeer bekwaam en in staat om hun rol met anderen om te wisselen. Ook, leiderschap binnen het team is niet berust bij een enkel individu. In plaats daarvan wordt de leidende rol in beslag genomen door verschillende teamleden, afhankelijk van de behoefte op dat moment in de tijd. High-performance teams beschikken over robuuste methoden voor het efficiënt oplossen van conflicten, zodat conflicten niet een wegversperring zijn om doelen van het team te bereiken. Er is een gevoel van duidelijke focus en intense energie binnen een high-performance team. Collectief, het team heeft zijn eigen bewustzijn, met gedeelde normen en waarden binnen het team. Het team voelt een sterk gevoel van verantwoordelijkheid voor het bereiken van hun doelen. Teamleden tonen een hoge mate van wederzijds vertrouwen naar elkaar toe

Bronvermelding