SNS Bank

Een bank met begrijpelijke producten

Gepubliceerd op 06-07-2016

2016-07-06

WA + beperkt casco

betekenis & definitie

WA + beperkt casco is een autoverzekering die bestaat uit de wettelijk verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) plus een beperkt casco gedeelte. WA + beperkt casco vergoed dan ook niet alleen de schade die men aan anderen toebrengt, maar ook vele soorten schade die men zelf kan ondervinden.

WA + beperkt casco zit qua dekking tussen de WA-verzekering en de WA + volledig casco, ook wel all risk verzekering genoemd. Andere benamingen voor de WA + beperkt casco zijn ook wel WA extra-verzekering en WA mini cascoverzekering. Waar voor nieuwe auto’s vaak voor een all risk verzekering wordt gekozen is het gebruikelijk bij auto’s die iets ouder zijn, tussen de 4 en 8 jaar, om deze WA + beperkt casco te verzekeren.

Met een WA + beperkt casco dekking is men verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan de eigen auto als gevolg van brand, storm, diefstal of een poging tot diefstal. Ook kortsluiting of een aanrijding met dieren is verzekerd en in de meeste gevallen ook schade aan de ruiten. Vaak zijn accessoires automatisch meeverzekerd tot een bepaalde waarde. Afhankelijk van het bouwjaar en de waarde van de auto, kan men ervoor kiezen om een WA + beperkt casco autoverzekering af te sluiten. Men moet er rekening mee houden dat men, net als bij andere soorten verzekeringen, ook een eigen risico dient te betalen.

Sommige verzekeraars hanteren bij een WA + beperkt casco autoverzekering een zogenaamde no-claimkorting. Dit houdt in dat men minder premie hoeft te betalen voor de autoverzekering, indien men voor een bepaalde periode schadeloos rijdt.