SNS Bank

Een bank met begrijpelijke producten

Gepubliceerd op 06-07-2016

2016-07-06

Reisverzekering

betekenis & definitie

Een reisverzekering is een afspraak die ervoor zorgt dat de schade die op vakantie kan worden opgelopen wordt gedekt. Een reisverzekering is een aanvulling op al eerder afgesloten verzekeringen, zoals autoverzekeringen, inboedelverzekeringen en zorgverzekeringen.

Bij een reisverzekering worden alleen de verzekerden die op de polis vermeld staan gedekt. Men kan in de regel kiezen uit twee dekkingsgebieden: wereldwijd of Europa. Bij dekkingsgebied Europa zijn alle landen rond de Middellandse Zee, Turkije en Rusland ook vaak inbegrepen. Wat een reisverzekering allemaal wel of niet dekt, verschilt per verzekeraar. Daarnaast kan het eigen risico verschillen per dekkingsgebied. Over het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee soorten reisverzekeringen, namelijk de kortlopende en de doorlopende reisverzekering. Bij een kortlopende reisverzekering is men voor een afgesproken periode verzekerd, men betaalt ook alleen premie tijdens deze periode. Bij een doorlopende reisverzekering is men het hele jaar door verzekerd.

De bagage is tegen bijna elke gebeurtenis gedekt. Geneeskundige kosten worden alleen vergoed wanneer de verzekerde een Nederlandse zorgverzekering heeft. Dit is verplicht. Deze verzekering kent echter een beperkte dekking in het buitenland. Het is mogelijk om de verzekering uit te breiden tot een ongelimiteerde dekking. Dit kan handig zijn omdat de kosten van medische behandelingen in het buitenland fors kunnen afwijken van de kosten in Nederland.

Elke verzekeraar heeft een alarmcentrale in Nederland waar een verzekerde in het buitenland altijd beroep op kan doen. Deze centrale helpt met verschillende problemen, zoals het vinden van de meest nabije dokter of garage wanneer er onderweg iets onverwachts gebeurt.