SNS Bank

Een bank met begrijpelijke producten

Gepubliceerd op 06-07-2016

2016-07-06

Kortlopende reisverzekering

betekenis & definitie

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die bepaalde schade dekt die zich tijdens een reis kan voordoen. Een voorbeeld hiervan is gestolen bagage. Een belangrijk kenmerk van de kortlopende reisverzekering is de duidelijke looptijd van de overeenkomst, gelijk lopend aan de reis.

Een kortlopende reisverzekering dekt bepaalde schade die zich tijdens een reis kan voordoen. Hierbij kan worden gedacht aan gestolen bagage, schade aan een vakantieverblijf en medische kosten die tijdens een reis worden gemaakt.

In tegenstelling tot een doorlopende reisverzekering wordt een kortlopende reisverzekering voor een vooraf bepaalde periode afgesloten. Het gaat dan om de periode waarop men op reis gaat. De overeenkomst stopt dan ook automatisch na de vooraf gestelde periode.

Wanneer men zelden op reis gaat, loont het om een kortlopende reisverzekering te verkiezen boven een doorlopende reisverzekering. Wanneer men vaker dan 2 keer per jaar op reis gaat is het echter al snel interessant om toch voor een doorlopende reisverzekering te kiezen.