's-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch

Gepubliceerd op 14-01-2016

2016-01-14

Theaterfestival Boulevard

betekenis & definitie

Theaterfestival Boulevard is een jaarlijks terugkerend festival in ’s-Hertogenbosch, dat staat in het teken van theater, dans, muziek, performance, kleinkunst en beeldende kunst. Het festival duurt elf dagen en wordt gehouden in augustus.

Elk jaar in augustus vindt in en rond het centrum van ’s-Hertogenbosch het festival Boulevard plaats. De kern van de belevenissen vindt plaats op de Parade, het grote plein naast de Sint-Janskathedraal en het Theater aan de Parade. Op dit plein zijn in verschillende tentjes kleinere voorstellingen te zien, onder andere van jeugdtheater. Ook wordt er divers straattheater vertoond, dans, beeldende kunst en live muziek. Tevens zijn er diverse horecagelegenheden op het plein te vinden.

Naast de kleinere voorstellingen op de Parade vinden er ook voorstellingen op andere locaties in en om de stad plaats, zowel binnen in theaterzalen als in de open lucht. Voor sommige voorstellingen moet men entree betalen, maar veel voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

Boulevard is voortgekomen uit het internationale theaterfestival ‘Boulevard of Broken Dreams’, dat tussen 1985 en 1988 in diverse steden speelde. In augustus 2016 wordt theaterfestival Boulevard voor de 32ste keer georganiseerd.