Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 08-04-2015

2015-04-08

Wii

betekenis & definitie

De Wii, volledig Nintendo Wii, is een spelcomputer die in december 2006 werd uitgebracht door Nintendo. Het bijzondere aan deze spelcomputer is de bewegingsgevoelige afstandsbediening waarmee de spelletjes worden bestuurd.

De Nintendo Wii heeft een ruime keus aan spellen en door de bewegingsgevoelige controller van de Wii is het ook mogelijk om bijvoorbeeld te tennissen of te bowlen. De Wii Fit is uitgevoerd met een speciaal Balance Board waarmee verschillende trainingsprogramma's gevolgd kunnen worden.
De Wii is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Nintendo, dat sinds 1889 bestaat.In het begin hield het zich vooral bezig met de productie van speciale Japanse spelkaarten, hanafuda genaamd. In 1980 kwam de eerste draagbare spelcomputer van Nintendo op de markt, de Nintendo Game & Watch. Later volgden de Super Famicom, Nintendo 64, de Nintendo GameCube en uiteindelijk de Wii. Naast de spelcomputers die moesten worden aangesloten op de televisie, zoals de Wii, kwam Nintendo met handhelds. De Nintendo Game Boy, de Game Boy Pocket en de Nintendo DS zijn daarvan de bekendste voorbeelden.