Vlogger betekenis & definitie

Een vlogger is iemand die zijn dagelijkse leven filmt en dit deelt via social media. Een vlogger kenmerkt zich door juist alledaagse handelingen vast te leggen, zoals uit bed stappen, ontbijt maken en naar de supermarkt gaan.

In Nederland zijn er al een aantal personen die als het ware fulltime vlogger zijn. Zij verdienen hun geld door zo veel mogelijk handelingen in hun dagelijkse leven vast te leggen en dit te delen met andere personen op social media, zoals Facebook of Youtube. Er is echter wat meer nodig om als vlogger door het leven te gaan, men dient niet alleen zijn of haar dagelijkse handelingen vast te leggen, maar hier ook verslag over te doen richting de camera. Een vlogger is op deze manier als het ware een verslaggever van zijn of haar eigen leven. Vaak komt niet alleen de vlogger zelf veel in beeld, ook personen uit de directe omgeving van de vlogger komen in beeld, bijvoorbeeld ouders, broertjes en zusjes, vrienden en vriendinnen en zelfs huisdieren.

Een vlogger behandelt dus over het algemeen niet een specifiek onderwerp, maar juist allerlei willekeurige alledaagse handelingen. Desalniettemin zijn er ook vloggers die voornamelijk een onderwerp behandelen. Beautyvloggers zijn bijvoorbeeld bij meisjes erg populair. Zij geven voornamelijk advies over make-up en kleding en geven relatief weinig weg over hun dagelijkse privé leven.