Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 13-04-2015

2015-04-13

Snow Patrol

betekenis & definitie

Snow Patrol is een vijfkoppige Britse band bestaande uit zanger Gary Lightbody, gitarist Scot Paul Wilson, gitarist Nathan Connolly, toetsenist Tom Simpson en drummer Jonny Quinn.

De band is in 1994 opgericht in Schotland door een paar studenten (waaronder Lightbody). Na een tijdje zoeken werd deze band vastgesteld, onder de naam Polar Bear. Ze kregen echter problemen met het naambehoud, waardoor ze de naam veranderden in Snow Patrol.
In 2003 komt hun grote doorbraak met het album Final Straw. De eerste single van dit album is Run. De band komt met dit nummer op de vijfde plaats in de Engels hitlijsten en al snel worden er vergelijkingen gemaakt met Coldplay. Het album Eyes Open komt in 2006 uit. Hierop staat het meest succesvolle nummer van de band: Chasing Cars. Dit nummer werd niet als eerste single uitgebracht (dat was Hands Open) maar werd bekend door een aflevering van Grey's Anatomy. In 2008 kwam het album A Hundred Million Suns uit, in 2009 Up to Now. In 2011 verscheen het album Fallen Empires. De band heeft onder andere gestaan op Lowlands en Pinkpop.