Samsonseks betekenis & definitie

Samsonseks is de benaming voor de situatie waarin ouders ervoor zorgen dat hun kinderen afleiding hebben, bijvoorbeeld door ze naar een televisieprogramma als Samson en Gert te laten kijken, terwijl zij tijd hebben om de liefde te bedrijven.

Sommige ouders hebben er moeite mee om in het dagelijks leven nog tijd te vinden voor elkaar. Het opvoeden van kinderen kost vaak veel tijd en energie, waardoor de liefde een lagere prioriteit krijgt toebedeeld. Als ouders kan men de kinderen echter voor de televisie zetten tijdens een kinderprogramma, zodat deze zijn afgeleid. Terwijl het kinderprogramma bezig is en de kinderen zich hiermee bezig houden, hebben de ouders de tijd om met elkaar naar bed te gaan of te vozen. Men spreekt in dat geval ook wel van samsonseks.

Samonseks heeft dus betrekking op de tijden dat ouders seks hebben, terwijl ze hun kinderen voor de televisie parkeren. De benaming verwijst naar het kinderprogramma Samson en Gert, een zeer populair kinderprogramma in Nederland en Belgiƫ.

Gepubliceerd op 01-12-2016