Ensie Encyclopedie

Redactie Ensie (2022)

Gepubliceerd op 04-11-2020

Public affairs

betekenis & definitie

Public affairs is de relatie van een organisatie met haar belanghebbenden zoals parlementsleden, ambtenaren, aandeelhouders, klanten, cliënten, beroepsverenigingen vakbonden en de media. Public affairs professionals betrekken deze belanghebbenden om het beleid van haar organisatie uit te leggen.

Het werk van een public affairs professional combineert relaties tussen de overheid, de media communicatie, issue management, verantwoordelijkheid verspreiding zakelijke en sociale informatie en strategisch communicatieadvies. Zij hebben als doel het beïnvloeden van de openbare orde, bouwen en onderhouden van een sterke reputatie en het vinden van raakvlakken met al deze belanghebbenden.

De Public affairs praktijk kan worden beschreven door een hele reeks van verschillende woorden in functienamen zoals: public affairs, het beleid, de overheid zaken, de regering de betrekkingen, parlementaire zaken, parlementaire betrekkingen, Europese zaken, politiek adviseur, politiek onderzoeker, buitenlandse zaken, buitenlandse betrekkingen, campagnes, corporate communicatie, corporate affairs, relaties met belanghebbenden en stakeholder management.