Pokémon Go betekenis & definitie

Pokémon Go is een spel voor de mobiele telefoon dat gebruikt maakt van augmented reality. Bij Pokémon Go kan men middels het scherm van de telefoon pokémon waarnemen in de echte wereld. Het is vevolgens mogelijk om deze pokémon te vangen, net als in voorgaande spellen.

Pokémon Go is een spel dat men kan spelen op de mobiele telefoon met een iOS of Android systeem. Het spel is een onderdeel van het pokémon franchise, waarbij een speler in een wereld rondloopt en fictieve wezens probeert te vangen. Door de Pokémon Go applicatie, kan men op het scherm van de telefoon pokémon zien in de echte wereld. Dankzij augmented reality kan men overal pokémon tegenkomen, thuis en op straat. Wanneer er een pokémon in de buurt is, geeft Pokémon Go een signaaltje af aan de drager van de telefoon. Via de applicatie kan men vervolgens een pokéball naar de gevonden pokémon gooien om hem te vangen.

Bij Pokémon Go wordt er gebruik gemaakt van de omgeving. Dit houdt bijvoorbeeld in dat men dichtbij het water, op het strand of bij een rivier, eerder watertype pokémon zal aantreffen. De Pokémon Go applicatie stimuleert gebruikers dus om naar buiten te gaan en actief op zoek te gaan naar de pokémon die zij willen vangen. De eerste versie van Pokémon Go is in 2016 in Nederland uitgebracht. Hierin kan men vooralsnog alleen de 151 originele pokémon tegenkomen en vangen.

Een opmerkelijke bijkomstigheid van het veelvuldige gebruik van Pokémon Go, zijn de ongelukken die op de loer liggen. Er zijn al diverse voorbeelden van spelers van Pokémon Go van over de hele wereld die te druk bezig zijn met het scherm van hun telefoon, dat ze niet meer goed door hebben wat er in hun eigen omgeving precies gebeurt.