Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 03-03-2016

2016-03-03

Omapost

betekenis & definitie

Omapost is een online bezorgingsdienst die papieren kaartjes stuurt naar oma’s, opa’s of andere mensen die niet op sociale media zitten. Men kan via de online dienst van Omapost een kaartje sturen met een foto, van sociale media zoals Facebook, en een persoonlijke boodschap.

In Nederland komt tegenwoordig steeds meer aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. Veel ouderen, oma’s en opa’s, hebben tijdens hun oude dag hun geliefde, familie of vrienden verloren. Daarnaast maken de meeste ouderen geen gebruik van sociale media, op deze manier hebben ze steeds minder verbinding met de mensen die nog om hen heen zijn en krijgen ze bijvoorbeeld niet mee waar hun kleinkinderen mee bezig zijn. Deze hebben namelijk vaak wel een account op een van de sociale media.

Omapost is opgericht om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen en ze te betrekken bij het leven van hun (klein)kinderen. Men kan via Omapost een kaartje bestellen om naar een oma, opa of iemand anders te sturen met een foto van een van de sociale media, bijvoorbeeld Facebook of Linkedin, een telefoonnummer en een persoonlijke boodschap. De kaart wordt, op ouderwetse wijze, bij oma of opa thuis bezorgd. Op deze manier weten ouderen waar hun (klein)kinderen of andere dierbaren die wel op social media zitten mee bezig zijn. Door middel van het toegevoegde telefoonnummer kunnen ze tevens weer makkelijk contact opnemen.

Voor personen die geen oma en opa meer hebben, is er ook de mogelijkheid om een kaartje te sturen. Omapost zorgt er dan voor dat je aan een nieuwe oma of opa wordt gekoppeld die dan je kaartje ontvangt.