Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 13-04-2015

2015-04-13

Drone

betekenis & definitie

Een drone wordt door de Federal Aviation Administration gedefinieerd als een onbemand luchtvaartuig. Het kan hierbij zowel gaan om een luchtvaartuig dat op afstand bestuurd wordt als een variant die een vooraf geprogrammeerde vliegroute aflegt.

Vaak zijn drones voorzien van een camera waarmee zowel foto's als films gemaakt kunnen worden. Drones worden dan ook ingezet voor onderzoek op plaatsen waar men niet eenvoudig kan komen of in gebieden waar het te gevaarlijk is. Ook worden drones gebruikt voor het maken van landkaarten en gebruikt de filmindustrie ze om eenvoudig vanuit een vogelperspectief te filmen. Daarnaast gebruikt de politie drones ten behoeve van de veiligheid en voor spionagedoeleinden. Voor militaire verkenningsdoeleinden worden ook drones ingezet die tevens vaak grond- en luchtdoelen kunnen aanvallen of troepen kunnen bevoorraden.
Reden om een drone te kiezen boven een bemand vliegtuig zijn de lagere kosten, betere wendbaarheid en het niet riskeren van mensenlevens tijdens een crash. Daarnaast zijn drones vaak erg klein en stil waardoor ze niet te zien en te horen zijn.