Ensie Encyclopedie

Redactie Ensie (2022)

Gepubliceerd op 10-04-2015

Boek

betekenis & definitie

Een boek bestaat uit meerdere bladzijden met tekst of foto's die zijn samengebonden tot één geheel. Om de bladzijden zit een kaft of omslag, die vaak slaat op de inhoud van het boek.

Degene die een boek schrijft, een schrijver of auteur genoemd, verdiend hier vaak geld mee.Boeken zijn er in verschillende maten en hebben verschillende doeleinden. Boeken kunnen er zijn voor vermaak of om te leren. Daarnaast zijn ze belangrijk voor mensen om te leren lezen. Zo zijn er kinderboeken, boeken waar vaak alleen afbeeldingen in staan met af en toe tekst die begrijpelijk is voor kinderen. Dit zijn speciale voorleesboeken waar de ouders uit kunnen lezen voor hun kinderen.

Zo leren kinderen woorden en verhalen te begrijpen. Schoolboeken zijn speciale lesboeken waar kinderen uit leren, bijvoorbeeld een aardrijkskundeboek. Deze boeken hebben een educatief doel. Voor het vermaak zijn er boeken met verhalen die mensen voor hun plezier lezen. Er bestaan hierin twee genres: fictie en non-fictie.

Fictie boeken zijn verzonnen, non-fictie boeken zijn waargebeurd (bijvoorbeeld een autobiografie). Naast dit genre worden er ook hobbyboeken uitgegeven over onder meer koken, sport, reizen en tuinieren. Tegenwoordig worden steeds meer boeken online gepubliceerd, zogeheten e-books. In de toekomst nemen leerlingen mogelijk geen tas met boeken meer mee naar school, maar staan alle boeken op een tablet.

< >