Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 07-07-2016

2016-07-07

B-film

betekenis & definitie

Een b-film is een film met een vaak vrij laag budget met acteurs die niet of nauwelijks bekend zijn. B-films worden vaak uitgebracht zonder publiciteit en mankeren vaak het een en andere wat betreft het plot en continuïteit.

Een b-film wordt vaak met een erg laag budget gemaakt, waardoor de gehele aankleding van de film ongeloofwaardig is. Dit zorgt er echter voor dat b-films soms een bepaalde cult status krijgen toegekend. Juist vanwege het gebrek aan geld en goede acteurs, worden soms originele oplossingen gevonden, die erg worden gewaardeerd binnen een bepaald publiek.

B-films zijn er in allerlei genres. Met name horror en science fiction worden gezien als genres waarin veel b-films te vinden zijn. Dit heeft er met name mee te maken dat voor dit soort films er vaak kostuums nodig zijn, bijvoorbeeld een monster kostuum bij een horrorfilm. Gezien het lage budget van een b-film, valt op de kostuums vaak het een en ander aan te merken. Hierdoor komt de film vaak wat meer humoristisch over dan eigenlijk de bedoeling is, maar dit draagt vaak juist bij aan de waardering van b-film.

Een b-film is dus niet perse een slechte film. Het is een film die op een andere manier moet worden bekeken en gewaardeerd dan andere films.