Redactie Ensie

Schrijver op Ensie

Gepubliceerd op 05-09-2016

2016-09-05

Azoren

betekenis & definitie

De Azoren zijn een eilandengroep gelegen in de Atlantische oceaan. Deze archipel bestaat uit negen eilanden en hoort officieel tot Portugal.

De negen eilanden van de Azoren vormen een autonome regio binnen de republiek Portugal. In totaal wonen er ongeveer 250.000 inwoners op de eilanden. Deze eilanden hebben bij elkaar een oppervlakte van ongeveer 2247 km2.

De negen eilanden van de Azoren zijn: Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria. De grootste stad, Ponta Delgada, ligt op het eiland São Miguel. Het nationale parlement is gevestigd in Horta op het eiland Faial.

Al de eilanden zijn van vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan is de Pico die ook op het eiland Pico ligt. Deze vulkaan is 2351 meter hoog en is daarmee ook meteen de hoogste plek van Portugal.

Doordat de eilanden van vulkanisch oorsprong zijn, is de grond niet erg vruchtbaar. Daarom leven de meeste bewoners van de Azoren voornamelijk van de veehouderij. Een andere belangrijke inkomstenbron is het verbouwen van wijndruiven, ananassen, bananen en thee.

Vroeger stonden de Azoren bekend om de walvisjacht. Dit doordat veel bemanningsleden van walvisvaarder van de Azoren kwamen. De walvisjacht is tegenwoordig omgezet naar een toeristische attractie. Een andere plek waar veel buitenlanders komen, is Horta, gelegen op het eiland Faial. Dit is een populaire aanlegplaats voor zeiljachten die de Atlantische Oceaan oversteken.