Radboud Universiteit

Brede en internationale onderzoeksuniversiteit.

Gepubliceerd op 02-06-2016

Radboud sportcentrum

betekenis & definitie

Het Radboud sportcentrum (Rsc) van de Radboud Universiteit Nijmegen biedt aan studenten, alumni, werknemers, bedrijfssporters en particuliere sporters de mogelijkheid om een grote diversiteit aan sporten uit te oefenen. Het Radboud sportcentrum, voorheen universitair sportcentrum, bevindt zich naast de campus van de Radboud Universiteit.

Bij het Radboud sportcentrum zijn al meer dan 70 verschillende sporten die men kan uitoefenen. Deze sporten variëren van hardlopen op de baan, naar klimmen, squashen, zwemmen en allerlei vormen van fitness. Het sportcentrum biedt echter ook cursussen aan van yoga en pilates en heeft hiermee een zeer divers aanbod van lichaamsbeweging. Naast al deze sporten, organiseert en faciliteert het universitair sportcentrum jaarlijks ook andere activiteiten, zoals de sportdag Radboud Sports en de Marikenloop.

Het Radboud sportcentrum is iedere dag geopend. De kosten voor een abonnement zijn niet alleen voor studenten erg laag, ook alumni behoeven de eerste paar jaar na hun afstuderen niet het volledige, particuliere bedrag te betalen. Alleen studenten van de Radboud Universiteit kunnen een studentensport abonnement aanvragen.

Houders van een sportkaart bij het Radboud sportcentrum hebben ook de mogelijkheid om, naast alle sporten waar zij aan deel kunnen nemen, accommodaties van het Rsc te huren. Men kan bijvoorbeeld zalen huren om met een groep vrij te sporten.