Gepubliceerd op 21-06-2017

Alles wat je altijd graag had willen weten over... maar nooit eerder durfde vragen

betekenis & definitie

een voor zichzelf sprekende slogan die uit het Engels vertaald werd. Het copyright van deze uitdr. valt toe aan de Amerikaanse auteur Da- vid Reuben, die in 1970 een boek publiceerde onder de titel Everythingyou alwayswanted to know aboutsex but were afraid to ask, bij ons echter beter bekend als titel van een Woody Allenfilm (1972).

Tegenwoordig kan men op de stippellijn om het even welk onderwerp invullen. Het aantal mogelijkheden lijkt dan ook eindeloos. Daarom vooral erg geliefd onder journalisten, die er vaak een nogal saai stuk mee willen opleuken.

Zo is het hoofdstuk over Atilla en Leo een ‘alles- wat-je-nooit-hebt-willen-weten-over’ de Romeinse en de Hunnencultuur. (Elsevier, 20/08/94) Zaterdag 13 mei: HCC Multi-Media Themadag. Alles wat u ooit over multimedia wilde weten, en nooit durfde te vragen, krijgt u op deze dag voorgeschoteld. (ComputerlTotaal, april 1995)

Alles wat u altijd had willen weten maar gewoon te stom voor was. (Humo, 05/05/95 (over de nieuwe catechismus van de Katholieke Kerk)

Alles wat u niet meer snapt van Bosnië maar niet durft te vragen. (HP/De Tijd, 16/06/95)

Al wat u in geen geval over sterven wou weten omdat u er als de dood voor was. (Humo, 31/10/95) Toen uw recensent dit boek voor het eerst doornam, moest hij denken aan Woody Allen: ‘Alles wat ik altijd al van Access had willen weten en nooit had kunnen vinden.’ (PC-Active, december 1996)