Pensioen

Pensioenbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 12-10-2016

2016-10-12

Doorsneepremie

betekenis & definitie

Een doorsneepremie is het bedrag dat is vastgesteld voor iedere werknemer dat deelneemt aan een collectief pensioen. Bij een doorsneepremie wordt tussen de verschillende werknemers geen rekening gehouden met leeftijd, geslacht of gezondheidssituatie.

De doorsneepremie komt voornamelijk voor bij een collectief pensioen, waarbij een werkgever zijn of haar werknemers gezamenlijk laat bijdragen aan een pensioen. Werkgevers kunnen kiezen voor een doorsneepremie vanuit een solidariteitsgedachte. Door iedere werknemer hetzelfde te laten bijdragen, voorkomt men dat sommigen zich boven anderen gaan stellen. In de meeste gevallen is een doorsneepremie niet een vaststaand bedrag, maar een percentage van het salaris.

De doorsneepremie is met name voor werknemers die hun hele leven bij dezelfde onderneming werken gunstig. Voor iedere euro die men inlegt als werknemer, krijgt men een bepaald bedrag terug. In de loop van tijd kan er echter sprake zijn van een stijging van de prijzen, waardoor een euro in de werkelijkheid minder waard is. Indien men zijn of haar hele leven bij eenzelfde werkgever werkt, is dit geen probleem. Men heeft aan het einde van zijn of haar loopbaan met een doorsneepremie een gemiddeld pensioen opgebouwd. Voor personen die veel wisselen van werkgever ligt dit echter anders, deze ondervinden in de eerste jaren alleen de nadelen van een doorsneepremie, of juist de voordelen.

De doorsneepremie wordt om bovenstaande reden door velen dan ook als achterhaald gezien, de meeste mensen wisselen meerdere keren van werkgever tijdens hun carrière.