Zomerhoofdstad Nijmegen betekenis & definitie

Nijmegen claimt, onder leiding van Jan van der Meer, voorzitter van Nijmegen Zomerhoofdstad, voor het tweede jaar zomerhoofdstad van Nederland te zijn voor met name studenten, jonge, buitenlandse backpackers en ander toeristen.

Nijmegen heeft veel water binnen haargrenzen. Aan de west en noordzijde zijn “costa’s” die liggen op loopafstand van het centrum van de stad en met de Spiegelwaal heeft Nijmegen zelfs zwemwater in hartje stad. Verder zijn er mega-evenementen als Emporium en Down the Rabbit Hole en de bijzondere cultuurhistorie met iconen als Valkhofpark, Kronenburgerpark, Fort Pannerden en het Romeinse aquaduct.

De regio is in de zomermaanden een hotspot voor de jeugd met vele feesten, concerten en festivals. Met de al aanwezigen 40.000 studenten is de stad een bruisend geheel. Nijmegen telt niet alleen de hoogste terrasdichtheid van Nederland, maar scoort ook bijna altijd een nummer 1 positie als goedkoopste terrasstad van Nederland.

Naast dat Nijmegen in de zomer bol staat van de activiteiten met natuurlijk de Vierdaagsefeesten als absoluut hoogtepunt, heeft Nijmegen en de regio veel aan bijzondere natuur, prachtige heuvels, fenomenale vergezichten en de heerlijke zandstranden langs de Waal.