Stichting Legal Valley betekenis & definitie

Stichting Legal Valley is een initiatief van de provincie Gelderland, de rechtbanken, de Radboud Universiteit, advocatenkantoren, gemeente Zutphen en het regionale bedrijfsleven. Het heeft als doel om de juridische kracht van de Gelderse regio zichtbaar te maken.

In de regio Arnhem Nijmegen zijn veel juristen actief. Het Openbaar Ministerie met 400 medewerkers, de rechtbank met 750 medewerkers, het gerechtshof met 225 medewerkers en 400 advocatenkantoren met in totaal 1.200 advocaten. De Radboud Universiteit telt 3.000 studenten die rechten sturen en de HAN heeft 1.300 rechten studenten. 

Legal Valley gaat elk jaar een groot congres Maatschappij en Recht houden. De eerste in maart 2017 gaat over het thema privacy. Ieder kwartaal wordt er voor juristen in de regio een bijeenkomst gehouden over een actueel juridisch-maatschappelijk thema.

In het bestuur van Legal Valley zitten hoogleraar Bas Kortmann (oud rector magnificus van de Radboud), senator en voormalig Nijmeegs burgemeester Thom de Graaf, de Gelderse deken Vincent van Waterschoot en Bart van Meer (VNO-NCW). De Raad van Advies wordt onder meer gevormd door commissaris Cornielje, de burgemeesters van Arnhem, Nijmegen en Zutphen, rechtbankpresident Margreet Blaisse, hoofdofficier John Lucas en Fred van der Winkel als president van het Gerechtshof.