Omfietswijn betekenis & definitie

Omfietswijn is wijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waar het de moeite waard voor is om ervoor om te fietsen. Het woord is bedacht door schrijver en wijnexpert Nicolaas Klei.

Nicolaas Klei (1961) is wijnexpert en heeft al jaren een populaire wijnrubriek in Elsevier en AD. De Omfietswijngids werd in 2001 voor het eerst uitgegeven onder de naam Supermarktwijngids. Toen er steeds meer winkels bijkwamen, die geen supermarkt waren (bijvoorbeedl HEMA, Gall & Gall, Grapedistrict) werd de gids na 11 edities in 2012 omgedoopt tot Omfietswijngids.

De gids (464 pagina’s voor €9,50) beschrijft op meeslepende wijze welke wijn wij moeten drinken, en welke juist niet. De wijnen wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn de omfietswijnen. Niet alleen is er een boek, maar er is ook wijn app (€3,99) van de Omfietswijnen. Voor het samenstellen van de gids en app heeft Nicolaas Klei meer dan 3000 wijnen geproefd. Slechts 430 wijnen die hij heeft geproefd heeft, krijgen het predicaat Omfietswijn.