Nederlands Wijnbouwcentrum betekenis & definitie

Het Nederlands Wijnbouwcentrum is een sociaal, ecologisch en economisch duurzaam wijnbedrijf. Er wordt biologische wijn geproduceerd, verkocht en wijnopleidingen gegeven.

Het wijnbelevingscentrum in Groesbeek biedt ruimte voor onder andere congressen, evenementen en wijnproeverijen. Het heeft ook een onderzoeksafdeling waar wijnen worden geanalyseerd en research naar druivenrassen wordt gedaan. Voor alle werkzaamheden in het wijnbouwcentrum en de wijngaarden worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet.

Het Nederlands Wijnbouwcentrum staat voor passie voor wijn, liefde voor mens en natuur en genieten van het leven. Het wordt ondersteund door het VSB fonds en Stichting Doen. Het bestuur bestaat uit; Freek Verhoeven, Martin Derksen, Richard Wienen, Teun Timmermans en Eric Tonn.

De eerste directeur van het Nederlandse Wijnbouwcentrum is Bauke Kemperman (33). Deze achterhoekse is een bekend gezicht voor degene die wel eens in restaurant De Grut eet, waar zij werkzaam is in de bediening. Bauke studeerde sociologie aan de universiteit van Tilburg en is bezig met de hoogste wijnopleiding die in Nederland wordt gegeven (WSET4).