Marcel Boekhoorn betekenis & definitie

Marcel Martinus Jacobus Johannes Boekhoorn (Nijmegen, 30 oktober 1959) is ondernemer en investeerder.

Boekhoorn, van origine registeraccountant, begint zijn loopbaan bij Deloitte & Touche, waar hij als jongste partner ooit toetreedt. Tegenwoordig heeft hij zijn kantoor in Ouwehands Dierenpark (Rhenen) wat hij kocht in 2000. Een van Boekhoorns eerste vennootschappen heette Bowolar, wat naar verluidt stond voor Boekhoorn wordt lachend rijk.

Boekhoorn kocht en verkocht o.a. Bakker Bart, Telfort, spuitbussenfabrikant Motip Dupli, koekjesfabriek Cocachoc en internetprovider Novaxess. Met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments, dat hij sinds 1994 runt, heeft hij momenteel belangen in meer dan 30, vaak high-tech, bedrijven. Boekhoorn handelt ook in onroerend goed via zijn Chalet Real Estate. Hij is o.a. eigenaar van de de High Tech Campus in Eindhoven die hij voor 450 miljoen kocht van Philips in 2012.

Marcel Boekhoorn is al sinds zijn jeugd supporter van voetbalclub N.E.C. Ook is hij al vele jaren betrokken als sponsor en beschikt hij over een eigen logebox in het Goffertstadion. Boekhoorn is opgenomen in de Quote 500 met een geschat vermogen van 1,3 miljard euro.