Lsjbot betekenis & definitie

Lsjbot is een computerprogramma gemaakt door de Zweedse computerwetenschapper en linguïst Sverker Johansson. Het kunstmatige intelligentie programma schrijft tienduizend artikelen per dag op Wikipedia.

Een grote hoeveelheid van de artikelen op internet encyclopedie Wikipedia wordt al een tijd niet meer gemaakt door mensen, maar door computerprogramma's als Lsjbot. Deze robot heeft anno 2014 op basis van kunstmatige intelligentie al meer dan 2,7 miljoen artikelen gepubliceerd en is hiermee, met 8,5 procent van alle artikelen op Wikipedia, de grootste bijdrager aan Wikipedia.

De artikelen worden door Lsjbot gemaakt door informatie van betrouwbare bronnen te verzamelen en die op een coherente manier aan elkaar te verbinden. Oudgediende Wikipedia auteurs zijn bang dat de online encyclopedie het gevaar loopt onbetrouwbaar te worden door bijdragen van kunstmatige intelligentie. Wikipedia gebruikt zelf ook slimme technologie. De helft van alle aanpassingen in de online encyclopedie wordt door kunstmatige intelligentie gedaan, bijvoorbeeld het herstellen van onjuiste wijzigingen in artikelen.