Leo Linders betekenis & definitie

Leo Linders (61) is directeur van Jan Linders supermarkten. Een keten van toonaangevende supermarkten in het zuidoosten van Nederland.

Leo Linders bestuurt het bedrijf dat in 1954 werd opgericht door zijn vader Jan Linders. Jan Linders begon het imperium van lokale supermarkten door met paard en wagen melk uit te venten in het Limburgse Gennep. Leo Linders heeft de onderneming sinds zijn aanstelling als directeur in 1995 laten groeien tot 57 winkels met een totale omzet van 324 miljoen euro in 2014.

Leo Linders is maatschappelijk betrokken. Bij het 50-jarig jubileum is de Stichting ‘Jan Linders Fonds’ opgericht. Een fonds dat 59 lokale doelen ondersteunt. Alle 57 supermarkten, het servicekantoor en het distributiecentrum steunen ieder een lokaal doel. Jan Linders doneert ook producten, die niet meer verkocht worden in de supermarkt, maar nog wel geschikt zijn voor consumptie, aan de voedselbank.

Leo Linders studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen van 1976 tot 1982. In 2014 werd Leo Linders in zijn woonplaats Nijmegen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Leo Linders staat op plaats 211 in de Quote 500 met een geschat vermogen van 97 miljoen euro.