Jochem Myjer betekenis & definitie

Jochem Myjer, geboren op 22 april 1977 geboren in Leiden, is cabaretier, komiek en muzikant.

Jochem Myjer wil vanaf kinds af aan cabaretier worden. Hij gaat echter na zijn gymnasium opleiding biologie studeren in Groningen. Hier doet hij in 1997 mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij met zijn cabaretvoorstelling Geen Gemyjer, direct de eerste prijs wint. Jochem geeft zijn studie op en gaat zich volledig op cabaret richten.

In 1998 staat hij met zijn eerste avondvullende show Gegabber in het theater en gaat hier twee jaar lang mee door het land. Daarna volgen de shows Adéhadé (2001), Yeee-Haa! (2004) en De Rust Zelve (2007). Jochem krijgt steeds meer faam door zijn leuke manier van ADHD, zijn muzikaliteit (piano en viool) en feilloze imitaties van bekende personen zoals Willibrord Frequin, Piet Paulusma, Henk Westbroek, Jules Deelder, en bijvoorbeeld Paul Jambers.

In 2011 wordt tijdens de try-outs van zijn show Even Geduld Aub! een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een zware, maar succesvolle operatie, staat hij in 2012 na een jaar lange revalidatie weer gezond op het podium. Naast zijn werk in het theater, presenteerde Jochem in het verleden verschillende televisie- en radioprogramma’s.

In 2009 krijgt Jochem Myjer de erepenning van de stad Leiden vanwege zijn ambassadeurschap voor de stad en zijn inzet voor goede doelen. In 2010 won Myjer de Cabaret Award voor beste cabaretier. Jochem Myjer heeft sinds 2006 een relatie met Marloes Nova, zangeres in de band Soulvation. Ze hebben samen een dochter en een zoon.