Internet betekenis & definitie

Het internet is een wereldwijd aangesloten netwerk systeem dat gebruik maakt van TCP / IP om gegevens via verschillende soorten media te verzenden. Het internet is een netwerk van wereldwijde uitwisselingen - met inbegrip van particuliere, publieke, zakelijke, academische en overheidsdiensten - verbonden door geleide, draadloze en glasvezeltechnologieën.

Het internet is ontstaan ​​bij de Amerikaanse regering, die in de jaren zestig een computernetwerk bouwde, bekend als ARPANET. In 1985 heeft de Amerikaanse National Science Foundation (NSF) de opdracht gegeven om een ​​back-up van een universiteitsnetwerk genaamd NSFNET te ontwikkelen. Het systeem werd in 1995 vervangen door nieuwe netwerken die door commerciële internetbedrijven werden uitgevoerd. Het internet werd op dit moment ruimschoots aan het publiek gebracht.

De termen internet en wereldwijde web worden vaak onderling verwisselbaar gebruikt, maar ze zijn niet precies hetzelfde; Het internet heeft betrekking op het wereldwijde communicatiesysteem, met inbegrip van hardware en infrastructuur, terwijl het web een van de diensten is die via internet worden gecommuniceerd.

Internet Protocol (IP): het hoofdcomponent van het internet en communicatie ruggengraat. Omdat het internet bestaat uit hardware- en softwarelagen, wordt de IP-communicatienorm gebruikt om schema's aan te pakken en unieke aangesloten apparaten te identificeren. Voornaamste IP-versies die worden gebruikt voor communicatie, zijn Internet Protocol versie 4 (IPv4) en Internet Protocol versie 6 (IPv6).