Hyves betekenis & definitie

Hyves is een Nederlandse sociaal netwerk website waar het mogelijk is om met familie en vrienden te chatten, krabbelen en foto's delen. De website bestaat sinds september 2004 en is opgericht door Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen.

Sinds de oprichting groeide Hyves snel, vaak via ludieke acties. In 2006 traden Wouter Bos en ook Jan-Peter Balkenende als eerste politici toe op Hyves. In hetzelfde jaar werd op Hyves 's werelds eerste chatdebat tussen lijsttrekkers georganiseerd. In 2007 werd Hyves nog benoemd tot de populairste Nederlandse website. In 2008 nam Joop van den Ende een groot belang in Hyves met de idee om het concept internationaal uit te rollen.
In 2010 had Hyves 10 miljoen gebruikers en werd het tegen de overnameprijs van bijna 44 miljoen euro een volle dochter van de Telegraaf. Hyves werd in 2011 echter ingehaald door Facebook en ging sindsdien hard achteruit in gebruik. Raymond Spanjar schreef een boek over zijn periode bij Hyves: 'Van 3 naar 10 miljoen vrienden'.