Frank Boeijen betekenis & definitie

Frank Boeijen is zanger, tekstdichter, componist. Richt in de jaren tachtig de succesvolle Frank Boeijen Groep op. Gaat vanaf de jaren negentig als soloartiest verder. Doet elk jaar een theatertournee en speelt op festivals. Hij heeft inmiddels zesentwintig albums op zijn naam staan.

Frank Boeijen (27 november 1957) is geboren en getogen in Nijmegen. Hij is de jongste uit een katholiek gezin met tien kinderen. Zijn jeugd stond al in het teken van veel muziek: thuis, waar zijn oudere broers muziek meebrachten van Bob Dylan en Neil Young en op school, waar hij vaak mocht voorzingen.

In 1979 richtte Boeijen met Wanders, Busch, gitarist Will Theunissen en toetsenist Jos Haagmans de Frank Boeijen Groep op. Het eerste optreden van de nieuwe groep was op 3 november 1979 in het Nijmeegse jongerencentrum Doornroosje.

De Frank Boeijen Groep kenmerkt zich door po√ętische, vaak melancholieke teksten en melodieuze muziek in een stijl tussen pop en chanson. Het bracht in totaal elf albums uit, onder andere 1001 Hotel (1983), Kontakt (1984), Foto Van Een Mooie Dag (1985), In Natura (1986) en Welkom In Utopia (1987). De bekendste hits waren Linda (1983), Zwart wit (1984), geschreven naar aanleiding van de dood van Kerwin Duinmeijer, Kronenburg Park (1985).

Na ruim elf jaar ging de groep uit elkaar. In november 1991 verscheen Wilde Bloemen, het eerste album van Frank Boeijen als soloartiest. Na vele soloalbums lanceert Frank in 2016 zijn nieuwe album Land van belofte. In februari is hij te gast bij een reeks Symphonica in Rosso in het Ziggodome. Aansluitend start de theatertournee Land van belofte.

Frank woont aan de rand van Nijmegen bij Berg en Dal. Hij is een veel geziene gast bij restaurant De Grut in Nijmegen.