First Things First betekenis & definitie

First Things First is sinds 2014 een gespecialiseerde koffie cafe, gevestigd in het Honigcomplex.

Bij First Things First van eigenaar Guus Neijenhuis, wordt gewerkt met hoogste kwaliteit koffie afkomstig van de broers van Blommers Coffee Roasters.

Het idee van de inrichting is ontstaan uit de gedachte om een huiselijke en industriële sfeer te creëren waardoor mensen een fijne plek hebben voor ontspanning of werk. Koffie speelt hier een grote rol in omdat het in de filosofie van Neijenhuis mensen samen aan tafel brengt. Naast koffie en lekkers wordt er ook biologische lunch geserveerd van zoveel mogelijk lokale leveranciers.

In 2016 eindigde de koffiebar First Things First als tweede in de jaarlijkse Koffie Top 100 van het Algemeen Dagblad. Vorig jaar eindigde de koffiezaak uit Nijmegen ook al op de tweede plaats. In het juryrapport staat volgens het AD dat het om topkwaliteit koffie gaat die op de juiste manier is behandeld. De gewone koffie krijgt een 9,5. Voor de rest krijgt de zaak alleen maar tienen, bijvoorbeeld voor de cappuccino, espresso en garnituur. First Things First moet alleen Coffee Mundo The Library in Sittard voor zich dulden.

First Things First is gevestigd in de oude Honigfabriek in Nijmegen. De fabriek en het terrein er omheen is een creatieve bruisende plek voor jong en oud. De industriële look inspireert doordat zoveel mogelijk van de fabriek en het bijbehorende terrein is nog in tact gebleven. Op het terrein zijn verschillende bedrijven gevestigd.