Estrela hond betekenis & definitie

De hond Cão da Serra da Estrela is afkomstig uit het Portugese Estrela-gebergte. De naam “Cão da Serra da Estrela” betekent letterlijk vertaald “Hond uit het Estrela-gebergte”.

De Cão da Serra da Estrela behoort tot de oudste oorspronkelijke rassen van het Iberisch schiereiland. Hij stamt af van de Molossers uit Azië en is nauw verwant met de Mastin Espanol. De Estrela werd gebruikt ter bescherming van de schaapskudde tegen wolven en andere indringers.

Estrella’s zijn zeer zelfstandige, intelligente en evenwichtige honden die een hele hechte band met de baas ontwikkelen. Ze zijn vriendelijk tegenover iedereen die hen bekend is, maar waaks ten opzichte van vreemden. Het is echter geen hond voor beginners, gezien hun zeer zelfstandige karakter. Consequent leiding geven is belangrijk.

De Estrela is een onvermoeibare en trouwe metgezel die van erg lange wandelingen houdt. De Estrela is een heel gezond ras. Kenmerkend is de dubbele vacht die dik is en zich rond de nek vormt als een kraag die diende als bescherming tegen wolvenbeten. De kleuren reebruin, zand en grijs komen voor.