De Correspondent betekenis & definitie

De Correspondent is een online journalistiek platform, gevestigd in Amsterdam en heeft als hoofdredacteur filosoof Rob Wijnberg.

De Correspondent is opgericht door huidige hoofdredacteur Rob Wijnberg (1982), hoofdontwerper Harald Dunnink, technisch directeur Sebastian Kersten en uitgever Ernst-Jan Pfauth. Het initiatief werd op 18 maart 2013 gepresenteerd in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. De Correspondent bestaat uit een team van journalisten en schrijvers, onder wie Femke Halsema, Arnon Grunberg, Arjen van Veelen en Rutger Bregman. Het startkapitaal werd bijeengebracht met een crowdfunding campagne die 1.7 miljoen dollar opbracht. 60 procent van de lezers verlengden hun crowdfundabonnement na een jaar.

De Correspondent maakt onafhankelijke achtergrond- en onderzoekjournalistiek. Als challenger in de journalistieke wereld wil de Correspondent context bieden als een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag. Het is vrij van advertenties en wordt gefinancierd door donateurs en leden. Lezers betalen 6 euro per maand voor ongeveer 5 nieuwe verhalen per dag. OP dit moment heeft de De Corresponent 38.000 abonnees. De doelgroep is met name de intellectuele medemens, maar de inzet van Facebook moet hier verandering in gaan brengen.