Content curation betekenis & definitie

Content curation staat voor het vinden, selecteren, categoriseren, eventueel van commentaar voorzien en verspreiden van content. Het draagt bij om een organisatie op de kaart te zetten als thought leader.

Content curation is een vorm van content marketing waarbij men wil aantonen expert te zijn binnen een bepaald vakgebied door een doelgroep van relevante informatie voorzien. Content marketing is echter een kostbaar en tijdrovend proces terwijl er vaak al veel informatie beschikbaar is op het internet.

Met het inzetten van Content curation worden geselecteerde items in een bepaalde content gepresenteerd. Een primaire vorm van Content curation is bijvoorbeeld een link delen en van commentaar voorzien via Twitter of Linkedin, maar ook een blogpost schrijven waarin wordt verwezen naar een andere artikel.

Marketeers maken om verschillende redenen gebruik van content curation. Bijvoorbeeld om Customer engagement te verhogen, exposure te vergroten of om thought leadership uit te dragen. Aternity, een Amerikaans bedrijf, is een voorloper op het gebied van content curation en lanceerde al in 2010 de portal EUE2DAY. In Nederland is Zeef.com een voorloper op dit gebied.