Clayton Christensen betekenis & definitie

Clayton Christensen is in 1952 geboren in Salt Lake City, Amerika. Hij is hoogleraar economie op Harvard Business School en werd bekend met het boek The Innovator’s Dilemma (1997).

Christensen is een boomlange ex-basketballer, die ooit journalist wilde worden. Hij is vader van vijf kinderen en woont in een buitenwijk van Boston. Hij groeide op in een Mormoons gezin van acht in Salt Lake City. In de jaren zeventig ging hij als missionaris naar Zuid-Korea. Hij spreekt vloeiend Koreaans.

Zijn geloof biedt Christensen veel houvast. Hij weigert in het weekend te werken, om een goede balans tussen werk en privé te houden. Deze houding kostte hem ooit bijna zijn baan bij The Boston Consulting Group. De vrome mormoon Clayton Christensen wordt ook wel ‘de Joseph Schumpeter van onze tijd’ genoemd. De hoogleraar economie op Harvard Business School is onder managers wereldberoemd door de negen boeken die hij schreef over innovatief ondernemerschap.

Bio:
1971-1973 Missionaris in Zuid- Korea
1982 Consultant, Boston Consulting Group (BCG)
1984 Start keramiekonderneming met aantal professoren, universiteit MIT
1992 Docent op Harvard Business School
1997 Proefschrift The Innovator’s Dilemma verschijnt als boek
2002 Adviseur voor Witte Huis

Nevenfuncties:
Consultant voor veel grote ondernemingen en ceo’s via zijn bedrijf Innosight. Board member van Tata Consultancy Services en Franklin Covey. Oprichter van beleggingsfirma Rose Park Advisors en de denktank The Christensen Institute.